آنچه در این پست میخوانید

BMS یا سیستم مدیریت ساختمان یکی از روش های نسبتا قدیمی در طراحی و هوشمند سازی ساختمان ها میباشد. در این روش بیشتر اجزای ساختمان ها میتوانند به یک سیستم مرکزی متصل شده و از روش های متعددی کنترل گردند. لزوم استفاده از پروتکل های ارتباطی با سیم نظیر KNX در هوشمند سازی ساختمان با سیستم مدیریت باعث میشود که تاسیسات الکتریکی ساختمان دستخوش تغییر گردند. از همین جهت، برای داشتن یک ساختمان هوشمند با BMS، پیش از مرحله اجرا باید به زیرساخت های آن توجه کرده و آن ها را آماده نمود. در این مقاله شرکت خانه های هوشمند به بررسی عوامل مختلف در BMS میپردازیم و نحوه مشاوره BMS ساختمان را شرح میدهیم.

BMS چیست؟

سیستم مدیریت ساختمان یا BMS میتواند اجزای مختلف ساختمان ها مانند نور و روشنایی، تاسیسات، پرده ها، سیستم های تهویه، آسانسورها، سنسورها و … موجود در ساختمان را به یک سیستم مرکزی متصل کرده و عملکرد آن ها را کنترل کند. این اتصالات به وسیله کابل هایی از جنس کابل های دیتا انجام میپذیرد. در ساختمان های هوشمند شده با BMS، علاوه بر زیرساخت های عادی تاسیسات الکتریکی، نیازمند داشتن سیم های اضافی در ساختمان هستیم. این سیم ها اجزا را به یک تابلوی برق مخصوص متصل کرده و رله ها وظیفه قطع و وصل جریان را بر عهده خواهند داشت.

مشاوره BMS ساختمان

عوامل موثر بر قیمت BMS

عواملی متعددی در هزینه نهایی BMS ساختمان موثر هستند. از پلان و متراژ ساختمان، امکانات مورد نظر، اندازه و تعداد تاچ پنل ها و در نهایت برند مورد استفاده. برندهای بسیار زیادی در سطح جهانی در طراحی و ساخت این تجهیزات فعالیت دارند. معروف ترین این برندها عبارت هستند از زیمنس، TIS، اشنایدر، جانسون و … . در هنگام مشاوره BMS ساختمان توجه داشته باشید که استفاده از برندهای نامتعبر و ناشناخته، میتواند صدمات جبران ناپذیری را به ساختمان و زیر ساخت آن وارد نماید.

هزینه یک ساختمان هوشمند با BMS چقدر است؟

همانطور که در بالا اشاره شد، عوامل متعددی در قیمت نهایی BMS موثر هستند. متراژ و پلان مجموعه در قیمت تهیه و اجرای سیم کشی مخصوص هستند. اندازه تاچ پنل هر چقدر بزرگ تر باشد، قیمت نهایی را افزایش میدهد. امکانات بی ام اس میتواند فقط شامل نور و روشنایی تا یک ساختمان تمام هوشمند باشد. برندهای معتبر جهانی با توجه به ارزش قطعات به دلار و یورو در افزایش قیمت بسیار موثر هستند. اما به صورت میانگین برای یک واحد استاندارد ۱۲۰ متری با یک برند معتبر و تاچ پنل ۱۲ اینچی این هزینه چیزی حدود ۶۰ میلیون تومان خواهد بود. توجه داشته باشید که این قیمت بدون در نظر گرفتن هزینه خرید سیم و نصب و اجرای آن میباشد.

مشاوره BMS ساختمان

عوامل موثر بر کیفیت BMS

اگر میخواهید یک ساختمان هوشمند طراحی کنید یا یک ساختمان هوشمند شده با BMS را خریداری کنید، اولین موردی که باید به آن توجه کنید برند مورد استفاده در آن میباشد. شرکت خانه های هوشمند به عنوان یکی از پیشگامان هوشمند سازی ساختمان در ایران، در پروژه های خود تنها از سه برند معتبر زیمنس، اشنایدر و TIS استفاده مینماید. بنا بر تجربه چندین ساله این شرکت در طراحی و اجرای سیستم های هوشمند، این سه برند نسبت به تجهیزات دیگر موجود در بازار ایران از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و خرابی های کمتری را دارا هستند.

عامل مهم دیگر در کیفیت سیستم هوشمند با BMS، نحوه اجرای زیر ساخت های ارتباطی اجزا میباشد. سیم ها باید توسط کارشناسان مجرب و بین اجزا اجرا گردند. زیرا در صورت عدم اتصال درست قطعات با هم یا خرابی سیم ها در حین اجرا، تمامی اجزای ساختمان از کار خواهند افتاد.

عامل مهم دیگر در میزان کیفیت این سیستم نرم افزار آن میباشد. به علت محدودیت روش های کنترل BMS، تجهیزات را از برندی تهیه کنید که یک نرم افزار با طراحی و پشتیبانی قوی ارائه بدهد. زیرا بیشتر برندهای نامعتبر، نرم افزار های خانه هوشمند بسیار غیر کاربردی دارند که بر روی بیشتر تلفن ها و تبلت های هوشمند غیر قابل استفاده است. توجه داشته باشید، یک نرم افزار خوب باید با تمام تلفن های هوشمند اندروید و IOS سازگار باشد و طراحی یک نرم افزار با این قابلیت کاری پیچیده و نیازمند متخصصین مجرب میباشد.

تعمیرات BMS ساختمان

عامل موثر دیگری که در هنگام مشاوره BMS ساختمان باید در نظر بگیرید این موضوع است که شرکت ارائه دهنده خدمات توانایی تعمیرات این سیستم را دارا میباشد یا خیر؟ به علت پیچیدگی های بسیار زیاد این سیستم، بیشتر شرکت ها، در تعمیر این سیستم ها ناتوان هستند. همچنین به علت خرابی های متعدد این قطعات شما حتما به یک تعمیر کار ماهر سیستم BMS نیازمند خواهید بود.

توجه کنید که در BMS در صورت خرابی یک قطعه، تمام سیستم با مشکل روبرو خواهد شد.


SHS یا سیستم خانه هوشمند

با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی هایی نظیر اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، پردازش ابری و یادگیری ماشینی، سیستم های هوشمند سازی ساختمان نیز دچار تحول های بسیاری شدند. خانه هوشمند با اینترنت اشیا مزیت های فراوانی نسبت به سیستم BMS دارد. عدم نیاز به سیم کشی اتصالات پایدارتر، خرابی های محدود، پشتیبانی نرم افزاری فوق العاده قوی، قیمت ارزان تر، تنوع محصولات و خدمات، گستره سناریوهای هوشمند سازی، تنوع روش های کنترلی اجزای ساختمان، تعمیرات آسان، عدم وابستگی قطعات بهم، اجرای سریع و راحت و … تنها بخشی از مزیت های سیستم خانه هوشمند نسبت به BMS میباشد. در این روش تمامی ساختمان ها فارغ از سال ساخت یا نوع کاربری، بدون نیاز به هیچ گونه زیر ساخت قابل هوشمند شدن هستند.

برای مشاوره BMS ساختمان یا هوشمند سازی با سیستم SHS کافی است با ما تماس بگیرید. مشاورین شرکت خانه های هوشمند از طراحی و اجرا تا پشتیبانی دائمی محصولات در کنار شما خواهند بود.

اشتراک گذاری این مطلب:

حمام و سرویس بهداشتی هوشمند 2حمام و سرویس های بهداشتی هوشمند
وسیله کاربردی ساختمان هوشمند۵ وسیله کاربردی ساختمان هوشمند